Hlavní obsah
Článek

Herečka Lenka Kořínková není známá jen kvůli svým problémům s alkoholem a propagování zdravé výživy. Do povědomí diváků se dostala díky filmu Juraje Herze Holky z porcelánu, ve kterém poprvé upozornila na svůj bujný dekolt. Režiséři ji pak rádi obsazovali do rolí prsatých holek a Kořínková se na jejich pokyn neváhala svlékat před kamerou.

Své značně vyvinuté poprsí ukázala například ve filmech Jaroslava Papouška Žena pro tři muže a Dnes v jednom domě. Tehdy jí bylo krásných třiadvacet let. Kořínková má na svém kontě i několik milostných scén a dokonce se ve svých šestatřiceti letech nestyděla ukázat nahá ve snímku Peklo.

Lenka Kořínková patřila mezi hojně obsazované herečky. Osud se s ní však nikdy moc nemazlil. Před revolucí žila několik let v Austrálii, ale po návratu začala holdovat alkoholu a hracím automatům a její kariéra šla strmě z kopce. Dodnes Kořínková stále dluží na nájemném v domě v obci Radlík, kde bydlela. V současnosti údajně žije v jedné malé místnosti v domě v pražských Kolodějích. Zavzpomínat na její role, v nichž se neváhala svlékat, si můžete v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám