Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nepřirozeně štíhlým figurínám možná alespoň v jednom ze švédských módních domů odzvonilo. Na řadu přišly ty s velikostí odpovídající průměrným ženským proporcím. Podle údajů se jedná o číslo 10 - 12, tedy velikost 38 - 40. Právě ta prý daleko věrněji odpovídá postavám žen, které se nyní konečně mohou mnohem častěji s figurínou ztotožnit a vidět, jak by takové oblečení nebo spodní prádlo vypadalo na nich.

S novými figurínami začala značka Ahlens, švédský ekvivalent pro britskou John Lewis. Rozhodli se tak prý proto, že hubené figuríny s velikostí 32 - 34 podporují v ženách komplexy a snižují jejich sebevědomí.

Otázkou zůstává, zda značka u tohoto jistě bohulibého kroku zůstane. Veškeré dřívější snahy například o zapojení silnějších modelek do přehlídek nedopadly valně. Zboží se zkrátka prodávalo méně. A o penězích je to přeci, nejen v módě, vždy ‚až na prvním místě‘.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám