Hlavní obsah
Článek

Chlapeček, ze kterého vyrostl známý zpěvák, na sebe poprvé nejvíce upozornil ve druhé řadě SuperStar. Narodil se v Prostějově, vystudoval obchodní akademii, poté absolvoval 3 roky na konzervatoři a příští rok bude končit na vysoké škole. Ti všímavější jistě poznali, že na fotce není nikdo jiný než zpěvák Michael Foret.

Foret se narodil před 26 lety, 20. září 1986. Na své dětství vzpomíná jen v tom nejlepším. „Bylo to krásné dětství v chatové osadě, kde byly samé louky, lesy, rybníky. Hodně času jsem trávil s babičkou a dědou, který mě naučil mít vztah k lesu, přírodě, učil mě houbařit a rybařit. Měl jsem to nejhezčí dětství s úžasnými rodiči, kteří jsou pořád spolu a mají se rádi. Což už je taky dnes rarita," vzpomíná Michael, který má velmi zajímavé kořeny, jež sahají až někam do Indie a Francie. "Zjišťoval jsem si to u profesora dějin a on zjistil, že úplný prapůvod naší rodiny je v Indii. Hlavní kořeny mám ale prý ve Francii," práskl na sebe Michael.

Právě dědeček koupil budoucímu zpěvákovi kytaru a postaral se o to, aby se na ni naučil hrát. „Bylo mi dvanáct. V té době jsem na ni složil svoji první písničku," říká. Jedinou vadou na kráse na Michaelově dětství bylo, že vyrůstal jako jedináček. „Vždy jsem chtěl mít mladšího bráchu... teď už si budu muset počkat na svýho," směje se zpěvák, který o sobě znovu dává velmi hlasitě vědět.

Po pěti letech chystá ve spolupráci s producentem Luďkem Fialou, který produkoval poslední dvě alba Petra Muka (†45), nové autorské album. „Už mi to po těch letech v divadle chybělo a cítím velký vítr v plachtách. Hlavně mi vadí, že mě někteří už začínají škatulkovat do kategorie ’muzikálový zpěvák’. A to mám za sebou zatím jen dva muzikály," kroutí hlavou zpěvák, který obecně nemá rád škatulkování.

Foretovy písně budou výhradně v češtině. „Angličtinu osobně miluju, ale pořád mi přijde, že je to tady v ČR jako pěst na oko a že posluchači potřebují vědět, o čem se zpívá," dodal Michael, který desku chystá na podzim.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám