Hlavní obsah
Článek

Roman Horký, muzikant, zpěvák a známý frontman kapely Kamelot, se poprvé pochlubil svým synkem Maxem. Klučíka, který se narodil před dvěma měsíci, dosud jeho rodiče Lucie a Roman před veřejností chránili. Nyní ho ukázali jen exkluzivně pro Super.cz.

Max vyrůstá i se svou starší sestřičkou Ester, jež bude mít letos pět let, v bezpečí domku v Mohelně, kousek od přehrady, v krajině, kterou Roman důvěrně zná z dob svých nesčetných vandrů.

Roman Horký je momentálně v jednom kole, protože společně s kapelou Pozdní sběr nazpíval novou desku, jejíž ústřední písnička Anděl bude mít už v pátek celorepublikovou premiéru.

Zpěvák, který oslaví příští rok padesátku a je otcem čtyř dětí, také prozradil, jaký má recept na vitalitu. „Lék proti stárnutí je pro poněkud omšelého muzikanta, tedy pro mne, jednoduchý. Mít mladou ženu, nechodit k doktorovi a moc se nepozorovat,“ uvedl se smíchem v domě, jenž dýchá prastarou historií a jehož součástí je i bývalá, kdysi téměř zbořená kaplička, kterou Roman opravil a nyní v ní má svou trucovnu, několik starých kytar a také všech třiadvacet desek, které dosud vydal.

Ostatně právě tam také brzy zapije s kamarády nejen narození a křtiny malého Maxe, ale také den svého početí. „Vlastně to už jsou jakési moje padesátiny. Vím přesně, že jsem byl počat 9. května,“ vysvětlil.

„Pravda, je to honička, abych mohl pomáhat všem svým dětem, které mám, ale zatím mě ani po třech stovkách písniček nápady neopustily. Občas jim musím jít naproti, ale jde to. Makat doufám budu až do sedmdesáti,“ dodává zpěvák, jenž na zkoušky dojíždí z domu na Vysočině do Brna téměř padesát kilometrů.

Z dosavadních manželství má syna Tomáše (23), s druhou ženou pak dceru Valerii (13) a s Lucií, kterou si vzal loni, má pětiletou Esterku a nyní i dvouměsíčního Maxe. „Jinou ženu už nechci, ale o dalším potomkovi bych to tak rozhodně netvrdil,“ uzavřel se smíchem Roman.

Reklama

Další články

Načítám