Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tváře na obrázcích nejsou jen bezmyšlenkovitě splácanou směskou z portrétů prince Williama (41) a jeho půvabné manželky Kate (42), na kterých se vyřádil některý z grafiků ve svém volném čase. Podoba možného budoucího královského potomka v dospělosti je výsledkem projektu zpracovaného na základě nejmodernějších trendů v genetice.

Do vytvoření možné podobizny se pustila dvojice designérů a grafiků Nickolay Lamm s Nikolett Mérész. Vše přitom důkladně diskutovali s odbornicí na genetiku se specializací na tento obor z Harvardu Jenny Chen. Ta se zaměřila na geny, které by oba rodiče mohli jejich dětem ‚dát do vínku‘, a jak by v takovém případě v dospělosti mohli vypadat.

Nic není tak snadné, jak se může zdát. Například barva očí se předem nedá s jistotou určit téměř nikdy. Podle Jenny je 50% šance, že královský potomek bude mít modré oči po Williamovi. Kate jako majitelka zelených očí má však v sobě jak modrý, tak hnědý gen. Zdálo by se tak, že modrá je v jasné převaze, jenže hnědý gen je zase silnější než modrý, a tak je šance na modré oči u jejich dítěte ‚pouze‘ poloviční.

Vlasy by potomek Williama a Kate měl mít světle hnědé a vlnité, hnědá je i zde silnější, a tak je pravděpodobné, že v dospělosti ‚přebije‘ Williamovy blond vlasy.

Reklama

Další články

Načítám