Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Pokud si vzpomínáte na populárního komika Chevyho Chase (69), který se proslavil svými rolemi v prázdninových komediích, zřejmě se budete pořádně divit, jak moc se herec od dob natáčení úsměvných filmů změnil.

Chase je synem dědičky instalatérské společnosti a knižního editora. Přezdívku Chevy dostal od babičky, která ho tak pojmenovala po čtvrti ve státě Maryland. Než se stal hercem, pracoval jako taxikář, číšník, poslíček, manažer supermarketu, a dokonce řídil nákladní automobil.

Během studií angličtiny napsal a zinscenoval komedii pro televizní stanici Channel One, přispíval do časopisu Mad Magazine a od počátku 70. let se živil jako autor a interpret vlastních komických produkcí, které byly určeny pro jeviště, rozhlas a televizi.

V osmdesátých letech patřil mezi komediální hvězdy. Pamatovat si ho můžete například z filmů Bláznivá komedie, Bláznivá dovolená v Evropě, Vánoční prázdniny nebo Blázinec.

Momentálně jej můžete vidět v televizním seriálu nazvaném Zpátky do školy, v němž se ale rozhodl ukončit své účinkování. Nelíbilo se mu, že nedostal dostatečnou příležitost v něm uplatnit svůj komediální talent.

Reklama

Další články

Načítám