Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kateřina Baďurová toho ve svých třiceti letech v kariéře dokázala mnohem víc než kdejaký její sportovní kolega. Nepřízeň osudu jí však znemožnila nadále v atletice pokračovat, a proto před necelými třemi lety ukončila kariéru. Ale Katka je životní optimistkou a odmítá se pohybu jen tak vzdát. Proto se rozhodla, že začne naplno s tancem.

K tomuto rozhodnutí ji přivedla účast v soutěži StarDance v roce 2012, kterou po boku Jana Ondera zaslouženě vyhrála. K výhře určitě přispěla i skvěle navržená choreografie od Petra Čadka, Katčino nadšení pro pohyb a možná i zkušenosti z gymnastiky, které se věnovala jako malá.

„Spolupráce s Katkou na StarDance byla velmi příjemná. Je vidět, že má pro pohyb vášeň a v tanci je velmi nadaná,“ přiznal Petr Čadek, který se navíc nechal slyšet, že dlouho neviděl nikoho, kdo by se pro tanec tak nadchl.

Když tedy Kateřině nabídl, aby přijala místo v jeho Tančírně, nemusel ji dlouho přemlouvat a ona na jeho nabídku s nadšením kývla. Ve dvojici s Janem Onderem, hlavním strůjcem jejího tanečního nadšení, budou učit vždy maximálně patnáct párů. To je maximum, při kterém se mohou novým tanečníkům řádně a maximálně věnovat.

„Vždycky jsem hrozně ráda sportovala a teď, když už nemůžu dělat atletiku, jsem se hrozně nadchla pro tanec. K tomu mě přivedl Petr a já se mu za to teď chci odvděčit tím, že jsem přijala jeho nabídku stát se trenérkou v jeho škole,“ řekla s úsměvem Kateřina, která bude zatím do Tančírny docházet jen jednou nebo dvakrát týdně. Pokud se jí nová role zalíbí a budou s ní spokojeni žáci i Petr, nevylučuje, že se tam objeví mnohem častěji.

Petr Čadek se z Katčina rozhodnutí radoval a na závěr dodal: „Jsem rád, že Katka místo přijala, protože je to pro mě čest a navíc jsem přesvědčen, že bude velkou posilou i ozdobou pro můj tým profesionálních tanečníků.“

Reklama

Další články

Načítám