Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka Simona Stašová (56) poslední dobou doslova září. Úspěchy sklízí na divadelním jevišti, ale i v soukromí. Má dva báječné syny a s radostí oslavila osmdesátiny své matky Jiřiny Bohdalové. „Mám výbornou rodinu a jsem na ni pyšná,“ přiznala Super.cz. Jaké je to být dcerou slavné matky Jiřiny Bohdalové? Jak se k ní chovala v dětství? A proč se na Jiřinu Bohdalovou někdy hodně zlobí?

Paní Simono Stašová (69), vzala jste si hodně z výchovy od své maminky?

Určitě. To není něco, co by člověk rád opakoval, ale děje se tak podvědomě. U nás v rodině vždy platilo, že nic není zadarmo. Máma od svých rodičů nemohla dostávat vůbec nic a mě také vychovala tak, že jsem si všechno musela zasloužit. Nikdy jsem od ní nebyla zahrnovaná majetkem či penězi. Netrpěla jsem, ale znala jsem cenu všech věcí. To jsem se snažila naučit i své syny. Chci, aby z nich vyrostli chlapi se vším všudy.

Vnímají oba babičku Bohdalovou jako přirozenou autoritu?

Jiřinka nemusí řvát. Je s ní sranda, ale neustále z ní vyzařuje přirozený respekt. Nemusí si ho nijak sjednávat. Kluci s ní ale nejsou tak často. Chodíme za ní v neděli na obědy, hrajeme s ní hry. Marek s Vojtou si jí považují. Časem pochopili, že babička v téhle republice něco znamená. Vnímají to jako velký dar, že mají možnost ji poznávat.

Nezměnily se u vás trochu role? Nemusíte matku upozorňovat, aby zvolnila v práci a naučila se trochu odpočívat?

Říkám jí to, ale je to zbytečné. Energii čerpá z práce. Je to její perpetum mobile. Jiřina se dobíjí prací. Také tím, že je s mými syny. Kdyby se zastavila, tak by bylo špatně.

Vaše matka oslavila osmdesátiny v plné svěžesti, zatímco její kolegyni Jiřinu Jiráskovou sužují velké problémy...

Pozor. Tohle je neregulérní srovnání. Paní Jirásková je nemocná. Jakmile je nemoc, je to skutečně nefér. Moje matka je zdravá. Je to samozřejmě dané také rodinnými dispozicemi a řekla bych také velkým životním optimismem Jiřinky. Matka v sobě nemá negaci. Když na někoho zakřičí, je to ve vteřině pryč. Neříkám ale, že by byla paní Jirásková negativní, naopak. Matka má zkrátka obrovské štěstí. Jsme všichni rádi a právě proto tak oslavujeme.

Trpěla jste někdy popularitou paní Bohdalové? A co synové?

Když jsem se narodila, máma už byla slavná. Vzala jsem to jako fakt. Stejně jako mám dvě nohy, dvě ruce a hlavu, tak mám i maminku Jiřinu Bohdalovou. A třeba skoro celý první Markův (25) ročník na gymnáziu nikdo nevěděl, že patří do naší rodiny. Nikdy jsme nechodily do škol a neorodovaly za ně. Neměli se to jak dozvědět. Když jim to nakonec řekl, aby to už bylo za ním, dostal přezdívku Bohdálek. Což je roztomilé. Svoje jméno si ale už předtím vydobyl jako Mára Ciccotti.

Reklama

Další články

Načítám