Hlavní obsah
Článek

Olympionik Aleš Valenta a moderátorka Elen Černá spolu mají dvě děti, devítiletého Denise a osmiletou Amélii. Sourozenci spolu ale chodí na základní škole přes roční věkový rozdíl do jedné třídy. "Hodně jsme to řešili, dokonce jsme byli v pedagogicko-psychologické poradně," svěřila Super.cz Elen.

"Z organizačních důvodů je to pro nás zvládnutelnější, takže jsme chtěli dát Denisovi odklad školní docházky. Spolu s psychologem jsme došli k tomu, že se musí rozhodnout sám. Ale dá se říct, že jsme ho přemluvili," pokračovala.

"Obě děti dělají sport. Amélie krasobruslení, Denis hokej, a kdyby ještě každý chodil do jiné třídy, bylo by to organizačně složité. I tak u nás musí fungovat kalendář, podle kterého si rozdělujeme s Alešem čas," upřesnila.

"Já ráno vstávám na pátou do rádia, odvoz a odbavení do školy obstará Aleš. Já mám na starosti odpolední aktivity. A jen někdy se nám stává, že třeba spolu večer něco moderujeme a u dětí je potřeba nějaký záskok," vypočítala Elen.

A to, že děti chodí do jedné třídy, si nemůže vynachválit i z dalších důvodů. Ne, že by jeden na druhého žalovali, ale když jeden něco zapomene, druhý o tom naštěstí ví a doplní chybějící informace.

Reklama

Další články

Načítám