Hlavní obsah
Článek

Naivita vládne světu! V době počítačových technologií si jen těžko lze představit někoho, kdo by si bláhově myslel, že když se zbaví důkazů v podobě počítačové audio nahrávky, zachrání si krk. Přesně to se však mohlo stát v případě milence Ivety Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65). Ten je trestně stíhán kvůli urážkám na adresu rozvodové právničky své bývalé ženy. A právě audio záznam, na kterém redaktorovi Super.cz Rychtář říká, že JUDr. Věra Sedloňová je právnická prostitutka, už ale někdo dvakrát ztopil. Neúspěšně…

„Ze spisů zmizelo cédéčko s nahrávkou už dvakrát. Asi si někdo myslí, že neexistuje kopie,“ říkala doktorka Sedloňová pobaveně na chodbě soudu, který ve čtvrtek kauzu řešil. Nejenže usvědčující nahrávka zmizela z trestního spisu, zároveň ale i z toho soudního v občanskoprávním řízení, který vůči Rychtářovi Sedloňová paralelně vede. Právě při posledním jednání tohoto soudu byl říčanský podnikatel tak neskutečně zdrcen existencí nahrávky a jeho advokát pak požádal soud, zda si ji bude moci poslechnout v klidu. Že by disk zapomněli nakonec vrátit? Kdo ví. „I z tohoto spisu zmizel. Nevadí, dodáme další kopii,“ říkala kolegům právníkům u soudu Sedloňová.

Ve čtvrtek Rychtář před soudcem tvrdil věci, které se po nečekaném přehrání audio záznamu okamžitě ukázaly jako nepravdivé. Řekl například, že během rozhovoru nehovořil o prostitutce právničce, přitom ze záznamu to bylo jasně slyšet hned dvakrát za sebou.

Jednání bylo nakonec odročeno na květen, kdy má před soudce dorazit i Iveta Bartošová.

Související témata:
Nahrávka

Reklama

Další články

Načítám