Hlavní obsah
Článek

Tak silnou sestavu celebrit v jednom videoklipu český hudební svět nepamatuje. V novém klipu Marcuse Trana a jeho kapely Embassy k písni Země si zahráli Jiří Krampol (85), Martina Gavriely (45), Pavel Novotný (43), Eva Decastelo (45), Monika Marešová (49), Anife Vyskočilová (50), Petr Vojnar, Jakub Mohamed Ali, Martina Pártlová, boxer Pepa Wittner, Štěpánka Decastelo (45) a samozřejmě členové kapely.

S nápadem obsadit nejnovější klip skupiny Embassy známými tvářemi přišel Marcus Tran za režisérem Markem Škarpou. „Od začátku bylo jasné, že v klipu si zahraje Jirka Krampol. Postava důchodce, který už toho v životě hodně viděl a zažil, a tak ho nic nepřekvapí, mu byla napsaná přímo na tělo,“ vysvětluje Marcus první nápad, kolem kterého pak vznikl celý klip.

„Když mě Marcus oslovil, začal jsem si song Země pouštět neustále dokola. Je to písnička o frustraci z politiky, z chování těch, kteří by měli spravovat naši zemi a místo toho spravují svoje konta na Kypru. Je to o panoptiku, které kolem sebe dnes a denně pozorujeme a kterému se už jenom hořce smějeme,“ doplňuje vznik videoklipu režisér Marek Škarpa.

Martina Gavriely se dokonce ujala produkce a cateringu. „Celý klip vznikal v hodně skromných podmínkách, nikdo si nemohl hrát na hvězdu nebo mít nějaké zvláštní požadavky. Každý se staral o svůj kostým a všichni jsme pomáhali, kde se dalo,“ přibližuje vznik klipu Martina. „Navíc v něm všichni hráli samozřejmě bez honoráře a celý rozpočet byl hodně omezený.“

V klipu se tak před očima Jiřího Krampola míhají různé postavy, které známe z médií a které ve zkratce a s nadsázkou reagují na různé kauzy ze současnosti i minulosti. „Uplácí se tu doktoři, obchoduje se zbraněmi, Jirka popíjí pančovanou kořalku, politici agitují, církve restituují,“ nechává nakouknout do děje klipu Marcus Tran a režisér Marek Škarpa doplňuje: „Je to panoptikum. Obrovská nadsázka. Baví mě míchat dohromady realitu a výsměch realitě. A nejvíc mě baví obsazení. Najednu máte na place celý český bulvár a poznáváte lidi, které jinak znáte jenom z titulů novin a časopisů. A oni jsou úplně v pohodě, plní i ty nejšílenější příkazy, poskakují vám před kamerou v bláznivých kostýmech, tancují kolem obří krysy. A to mě baví," dodal.

Reklama

Další články

Načítám