Hlavní obsah
Článek

Obléká velikost 34, přesto se cítí být tlustá. Kulturistka a bývalá glamour modelka Jodie Marsh se svěřila, že trpí utkvělou představou, že není dostatečně ve formě.

Už několik let se daří této čtyřiatřicetileté Angličance plnit stránky bulváru, a to obvykle díky její postavě. Poté, co se vrhla na posilování a přetvořila své tělo v horu svalů, se o ní v souvislosti s její proměnou a účastí na několika soutěžích v bodybuildingu začalo psát ještě víc.

„Zní to asi šíleně, ale když se podívám do zrcadla, vidím někoho, kdo je tlustý a bez formy. Bodybuilding ve mně vypěstoval dysmorfofobickou poruchu, jelikož jsem se zažila v mé nejlepší možné tělesné formě a ta teď není,“ vysvětlila Marsh pro magazín Fabulous. Jodie je přitom stále majitelkou pevného těla a váží jen něco málo přes 50 kilogramů.

Dysmorfofobická porucha se vyznačuje neustálou nespokojeností s postavou, tyto stavy se přitom nezlepší ani po úpravě například na plastické chirurgii. Přetrvává zde neustálá potřeba a touha po zdokonalení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám