Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Krasavice, které okupovaly filmová plátna ve třicátých letech, se mohly chlubit častěji spíše plnějšími tvary. Své miniaturní vnady na filmovém plátně ukázala například jinak statná Lída Baarová, odvážné foto z vany zase odhalilo tělesné proporce Adiny Mandlové. Hana Vítová, herečka z nejpůvabnějších, zase v odvážné scéně v Nočním motýlovi odhalila svá plná ňadra.

Filmová hvězdička Jiřina Sedláčková, která se mezi filmové zjevy etablovala v době, kdy se živila jako manekýnka a dva roky byla filmovými producenty využívaná na role afektovaných slečen z lepších rodin, vynikala vysokou a extrémně štíhlou postavou. Na soukromé fotografii z pláže můžete nohatou krásku vidět jen v plavkách.

A pohled je to vskutku zarážející. Na těle ani gram tuku a po viditelných vnadách ani památky. Její fotogenický obličej však kamera milovala. Herečka, kterou si budete určitě pamatovat z komedie Eva tropí hlouposti, kde byla předmětem touhy Oldřicha Nového, na svět filmu brzy zanevřela, opustila ateliéry a začala se věnovat divadlu.

Ke konci války se Jiřina provdala za hoteliéra Jaroslava Brandejse, který za Prahou vlastnil známý hotel Esplanade, stala se matkou dvou dětí a vzdala se herecké kariéry. Zbytek života pracovala v pohostinství.

Reklama

Další články

Načítám