Hlavní obsah
Famous
Článek

Sedmnáctiletá lesbička Angelina Lange z Bay Shore ve státě New York má smůlu, že maturuje na katolické škole. Tam se jí podpora pro sexuální jinakost shání těžce. A škola jí teď dala jasně najevo, že si nepřeje, aby se chovala přirozeně podle toho, jak ji stvořil Bůh. Má svou sexualitu potlačit a v rámci konvencí se naoko během maturitního plesu tvářit jako heterosexuální dívka.

Škola dívce zcela otevřeně řekla: „Přiveď si kluka, nebo nechoď vůbec.“

Angelině však vadí především dvojí křesťanská morálka. Chápala by, že škola nestojí o prezentaci homosexuality, s níž má katolická církev dodnes problémy. Ale nechápe, že škole absolutně nevadí studenti, kteří souloží před svatbou.

„Myslím, že je to hodně nefér. Katolická církev vidí sexuální vztah mezi dvěma lidmi stejného pohlaví stejně negativně jako sex před svatbou. Církev chápe homosexuály jako jedince, jen neakceptuje fyzický kontakt. Když nejsou homosexuálové vítáni na školním plese, protože se uvažuje, že spolu mají sex, pak by ale na ples neměli ani heterosexuálové, protože se stejně můžeme domnívat, že mají spolu také sex,“ zlobila se Angelina.

„Naše katolická víra jasně říká, že manželství zahrnuje muže a ženu, politika randění musí tohle zohlednit. Nejednáme ve zlé vůli a bez respektu. Ale je to významná součást naší víry a musíme ji hájit,“ komentoval rozhodnutí školy St. Anthony’s její ředitel Gary Cregan.

Angeliny se zastal jeden z učitelů školy Christian Greco: „Myslím, že Angelině bychom měli dovolit přivést si toho, koho chce.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám