Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Než ji objevil svět filmu, živila se Marilyn Monroe (†36) jako modelka. Možná i proto dokázala vždy svůdně zapózovat a její chůze a pohyby měly takovovu grácii, až se mužům tajil dech. Do svých sítí prý namotala nejen spousty vlivných mužů v čele s tehdejším americkým prezidentem J. F. Kennedym, ale i fotografy, kteří jsou na ženské půvaby díky své profesi zvyklí. Při pohledu na snímky, vytvořené maďarským fotografem filmových hvězd Laszlo Willingerem, se není čemu divit.

Willinger zvěčnil Marilyn Monroe v roce 1948, kdy jí bylo dvaadvacet. Herečka, jejíž hvězda v té době prudce stoupala vzhůru, se asi příliš neostýchala, když si měla sundat podprsenku. Svých předností si byla vždy vědoma, což hojně předváděla ve většině svých snímků, kde již tehdy představovala ženy vamp.

Při focení s Willingerem, jemuž před objektivem stála například i Marlene Dietrich, si lascivně kryla ňadra rukama a na sobě měla pouze červené kraťasy, klobouček a bledě modré kozačky.

Monroe zhruba v této době natočila například snímky Ladies od the Chorus, Bratři Marxové: Love Happy nebo drama Vše o Evě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám