Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Britka Julie Dunbar (51) bývala ženou vážící 131 kilogramů. Jednoho dne se ale kvůli zdravotním problémům a tomu, že se již nemohla dívat na svůj odraz v zrcadle, rozhodla podstoupit operaci žaludku. Její snaha zhubnout se ale dostala až do takového extrému, že v současné době musí jíst velké množství potravy, aby nezemřela na podvýživu.

Julie se svou obezitu rozhodla řešit bandáží žaludku. Když se po úspěšné operaci vracela domů, neměla vyhráno. Její žaludek přijímal tak málo potravy, že Julie za rok zhubla na 38 kilogramů a její tělo balancovalo na hranici života a smrti, dokonce musela být přikrmována i nosem. Tento stav má za následek mnoho chronických nemocí.

Julie musí každý den sníst 5000 kalorií, aby přibrala a zůstala naživu. Její denní jídelníček sestává z vajec, šunky, dvou jogurtů, uzeného lososa, pečiva, sladkostí, brambůrků, oříšků, kuřecího karí s rýží, sýrů, cereálií s mlékem a z koláčů. „Kdybych tohle všechno nejedla, zhubla bych. Hodně lidí by chtělo být v mé situaci, aby mohli jíst cokoliv, co chtějí, ale to není můj případ. Každý den je to velmi, velmi těžké,“ uvádí Julie, která kromě jiného užívá spousty vitamínů a medikamentů.

Reklama

Další články

Načítám