Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že Olga Lounová (43) závodí v automobilových rallye, to je všeobecně známý fakt. Že ale zpěvačka závodila bez řidičáku, ještě než dosáhla plnoletosti, a obrátila auto dvakrát na střechu, bylo donedávna ostře střeženým tajemstvím.

„V pubertě jsme závodili s kamarády v pískovně, předjížděli jsme se a já jsem auto dvakrát obrátila přes střechu. On se totiž písek chová stejně jako náledí. Jako nezkušená jsem dostala hodiny a už to bylo,“ říká.

K nehodě, ze které zpěvačka zázrakem vyvázla bez jediného škrábance, došlo krátce předtím, než Olga udělala řidičské zkoušky. „Zajímavé na tomhle příběhu je, že jsem nakonec tohle zničené auto dostala od rodičů k osmnáctinám jako dárek. Naši ho totiž nechali opravit a dali mu novou karoserii,“ chichotá se Lounová.

Vůz, který zpěvačce přirostl k srdci, už dávno sešrotoval zub času a Olga nyní jezdí výhradně novými vozy známé francouzské značky. My jsme si s ní shodou okolností povídali na otevření autosalonu na pražském Černém mostě, kde zpívala a moderovala.

Od zmíněné nehody jezdí Lounová na silnicích extrémně opatrně. „Vyřádím se na rallye, tak se neuchyluju k výtržnostem na cestě,“ říká poučená Olga a jedním dechem dodává: „Vím, že na silnici často rozhodují vteřiny, tak opatrnosti není nikdy nazbyt.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám