Hlavní obsah
Článek

Tmavovlasý chlapeček na snímku se střihem vlasů ‚podle hrnce‘ je dnes jedním z nejznámějších hollywoodských herců slavný i jako jeden z představitelů agenta 007 Jamese Bonda. Jeho dětství a mládí však nebyly vůbec růžové. Vyrůstal v Irsku se svými prarodiči a v pubertálním věku se přestěhoval za matkou do Londýna. Už v patnácti se ale vykašlal na školu a začal žít na vlastní pěst. Živil se různě, dokonce i jako polykač ohně... Kdo tipoval, že chlapec na snímku je Pierce Brosnan, měl pravdu.

Potém co Pierce vystřídal řadu profesí nebylo ani s podivem, že zkusil štěstí i jako herec. A světě div se, právě zde se uchytil nejlépe. Po tři léta navštěvoval herecké kurzy v londýnském Drama Centre a začínal účinkováním v malých divadlech.

Přestože má Brosnan za sebou plno rolí ve známých filmech, většině lidem se nejspíš už nikdy z paměti nevymaže jako představitel agenta Jamese Bonda. K této roli se dostal díky své první ženě Cassandře Harris, s níž se přestěhoval do Spojených států. Harris se stala Bond girl v roce 1981 v díle Jen pro tvé oči a znala se s producentem bondovek Albertem Broccolim, jemuž svého manžela představila a zamlouval se mu.

Idylické manželství mezi Brosnanem a Harris ukončilo až její tragické úmrtí v roce 1991. Čtyři roky bojovala s rakovinou vaječníků, zemřela v 43 letech. Brosnan má s Harris syna Seana a adoptoval i její dvě děti z předešlého manželství. Dnes žije už jedenáctým rokem s žurnalistkou Keely Shaye Smith, která mu porodila syna Dylana a dceru Paris.

Jamesem Bondem se Brosnan stal nakonec až v roce 1995 v díle nazvaném Zlaté oko. Následně pokračoval ještě třikrát, a to v bondovkách Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej. Za zmínku ale jistě stojí i jeho další role ve filmech Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, Aféra Thomase Crowna, Evelyn či Polanského thriller Muž ve stínu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám