Hlavní obsah
Článek

Rádoby vtipálkům na sociálních sítích asi vážně není nic svaté. Po nedávném spuštění vzpomínkových stránek pro údajně zesnulého Miroslava Donutila, který je přitom zdravý jako rybička, se objevil další podobný pokus obalamutit fanoušky nejkontroverznější české pěvecké hvězdy stránkou RIP Iveta Bartošová (†48) (Odpočívej v pokoji). I ta, ač je to někdy s podivem, žije a dýchá na „mrtvolu“ poměrně obstojně.

„Dne 8. února nás opustila ve věku 46 let zpěvačka Iveta Bartošová následkem dlouhodobého psychologických strastí a vytížení. Iveta se narodila 8. dubna. Prosím projevte své sympatie a soustrast Likem na tuto stránku,“ objevilo se na falešné stránce s chybnou gramatikou.

A i když se přes všechny sliby začátkem února neuskutečnil její koncert, její fandové se nemusejí bát, že by se s jejich problematickou hvězdou skutečně něco stalo. Od osmého února se už na veřejnosti ukázala, například na hypoxi terapii.

Tvůrcům podvodné stránky se zatím naštěstí nikoho nepodařilo obalamutit, co není, ale může brzy být. Mezi světově nejznámější podobné odporné facebookové profily patří ten, který vzdává hold údajně mrtvému herci Morganu Freemanovi. I po celosvětově vydaném prohlášení, že je naživu a těší se dobrému zdraví, se stránka i nyní líbí téměř miliónu uživatelů.

Podobné stránky občas vznikají jako nekalá reklama, na které se na údajném neštěstí někoho známého propagují výrobky zakladatele stránky. Autor profilu RIP Iveta Bartošová by si ale naštěstí nevydělal ani na slanou vodu.

Reklama

Další články

Načítám