Hlavní obsah
Článek

Letošní předávání Oscarů máme za sebou. Od nedělního večera zná každá soška svého majitele, a ačkoli se v ocenění neudálo žádné velké překvapení, mnohé momenty budou jistě nezapomenutelné. Postarali se o to minimálně oba držitelé Oscarů za nejlepší herecký výkon v hlavní roli Jennifer Lawrence (22) a Daniel Day-Lewis (55).

Mladinké Jennifer se totiž podvrkla noha na schodech, když si přicházela na pódium pro Oscara za hlavní roli ve snímku Terapie láskou. Herečka tak završila sérii trapasů z posledních týdnů. Lawrence ale v podobných situacích už dokáže chodit, a tak první, co řekla, když předstoupila před své většinou starší a zkušenější kolegy, kteří jí aplaudovali vestoje, bylo: „Tohle je šílené. Lidi, vy stojíte jen proto, že se já i vy cítíte blbě.“

Daniel Day-Lewis se pro změnu stal prvním hercem, který má na svém kontě tři Oscary jako nejlepší herec v hlavní roli. Tím posledním byl poctěný za své účinkování v životopisném snímku Lincoln.

Svůj triumf si užívala také Anne Hathaway (30), která si za roli Fantine v Bídnících sošku za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli rozhodně zasloužila. Byla totiž natolik přesvědčivá, že při zpívání písně Dreamed a Dream údajně rozplakala polovinu natáčecího štábu. Zajímavé je i to, že před 24 lety hrála tu samou roli její maminka a Anne za ni nyní dostala nejváženější hereckou cenu.

Radovat se mohli rovněž Ben Affleck (40), jehož Argo se stal nejlepším filmem, rakouský herec Christopher Waltz (56) za vedlejší roli v Nespoutaném Djangovi nebo Adele (35), jejíž Skyfall se stal nejlepším soundtrackem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám