Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Hráli si na milé ukončení spolupráce, ve finále se ale i veřejně rozcházejí ve zlém! Slova Jiřího Pomejeho (†54), který novinářům řekl, že za jeho koncem ve VIP zprávách údajně stojí primácká ženská mafie (stejná slova prohlásil i pro Super.cz), rozlítila jeho dosavadní šéfovou Jitku Obzinovou tak, že už mu neumožní odmoderovat zbylá tři vysílání. Prý se chová sexisticky!

Označit Jiřího Pomejeho za sexistu, když ani neví, co to slovo znamená, je hodně těžký kalibr. „FTV Prima se rozhodla k dnešnímu dni okamžitě ukončit spolupráci s moderátorem Jiřím Pomejem. Podle původní dohody měl sice pokračovat v moderování VIP zpráv ještě do poloviny března, ale jeho výroky… nejsou pro vedení redakce zpravodajství a publicistiky v žádném případě akceptovatelné,“ stojí v prohlášení stanice.

„Dlouhodobě rozvíjím tým zpravodajství tak, aby v něm pracovali kultivovaní lidé. A podobné sexistické výroky u nás nemají místo. Jiří Pomeje by si měl uvědomit, že takováto slova nejvíce škodí jemu samotnému,“ řekla na jeho adresu v prohlášení televize šéfredaktorka zpravodajství Jitka Obzinová.

„Jenom se tomu směju. Dostal jsem výpověď esemeskou, že končím na obrazovce. Aspoň tu agónii nebudeme prodlužovat,“ řekl Super.cz Pomeje s tím, že si za svými výroky stojí. „Nemám rád slovo mafie, ale co jsem řekl, to platí. Myslím si, že pravou příčinou mého odchodu z televize jsou intriky,“ uvedl. Ke spekulacím, že by za jeho odchodem údajně mohlo být přání Ivany Gottové, což patrně její nový tiskový mluvčí Karel Gott striktně vyloučil, se nechtěl vracet.

„Karla Gotta si nesmírně vážím a je mi líto, co teď prožívá. Měl jsem s ním půlhodinový telefonický rozhovor, v němž mě přesvědčoval, že není pravda, že by za tím byla jeho Ivanka. To ale já neposoudím. Mě vyhazují z televize, řeším opravdu úplně jiné věci,“ dodal suše Pomeje, jehož konec je o to víc nepochopitelný, že krátce před padákem dostal novou roční smlouvu s vylepšenými pracovními a finančními podmínkami.

Reklama

Další články

Načítám