Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Legrační kulhavá babka, která ráda strká do všeho nos a do toho kvůli permanentní rýmě huhňá. Taková je postava Božena Němcová v nové komedii Zdeňka Trošky (70). Její představitelka Jindřiška Kikinčuková (58) je přitom v civilu šarmantní dáma s neuvěřitelnou energií. Podívejte se na její filmové fotky i snímky z divadla, kde tahle skutečná manželka filmového Šimona Pláničky ze Slunce, seno, jahody řádí jako černá ruka!

Exceluje v novém úspěšném Troškově trháku Babovřesky, který překonal dosavadní všechny rekordy českých snímků ohledně návštěvnosti prvního víkendu, přitom navíc zoufale bojuje o záchranu svého plzeňského divadélka Pluto, na něž místní radní kašlou. Je ojedinělé svým repertoárem komediálních žánrů od kabaretu po operetu i stolovou úpravou s pohoštěním, lidé tu při komediích řvou smíchy, ale ani jejich zájem k záchraně zatím nestačí.

Kikinčuková s rodinou si ho vybudovali od základu a hýčkají ho jako své dítě, které se na jaře dožívá čtrnáctých narozenin. Teď jim ale měsíčně bude chybět třicet tisíc korun, které budou muset vynakládat navíc.

„Obchodní centrum Doubravka čeká rekonstrukce. V našem pronajatém sále nic měnit nebudou, ale nájem nám zvýšili dvojnásobně. Budeme se prát do posledního dechu, abychom to ustáli. Snad nám pomohou naši věrní diváci, protože, a to mě velmi mrzí, od města kultury bohužel přes všechny žádosti asi pomoc očekávat nemůžeme. Kraj nám alespoň do konce roku přilepšoval dotací na seniorské vstupné, což rozhodně k udržení divadla nestačí. Jak to bude s dotací letos, to nevíme,“ řekla nám v pondělí před začátkem divadelní hry Mejdan manželek šílených principálka Jindřiška Kikinčuková, která přes všechny starosti podala špičkový komediální výkon. Lékaři by nejen kvůli ní měli návštěvu představení zakázat všem, kteří mají čerstvě po operaci břicha.

A jak Kikinčuková vzpomíná na natáčení Babovřesek? „S mou postavou byla velká legrace. Zdeněk k nám do Pluta často jezdí. Inspiroval se postavou z našeho představení Hrajeme Tuš! Pro Nituš!, které padají zuby a má rýmu. Musela jsem slíbit, že budu i v Babovřeskách mluvit stejně huhlavě,“ usmívá se energická dáma, kterou velmi baví, že ji na premiéře filmu ani na následné párty nikdo nepoznával.

„Brzy se bude točit druhý díl a už mi bylo řečeno, že tam dostanu nakládačku. Budu tam mít mnohem více scén,“ dodala Kikinčuková, manželka Pavla Kikinčuka, představitele Šimona Pláničky ze Slunce, seno, jahody. Podívejte se, jak dnes herec vypadá po třiceti letech od natáčení!

Reklama

Další články

Načítám