Hlavní obsah
Článek

Teprve prvního ledna mu manželka sbalila věci a vypakovala ho z domu s oznámením o podané žádosti o rozvod, nyní už má po soudu a je svobodný muž. Imitátor Petr Martinák doplatil na finanční krizi a s tím související menší příjmy tím, že přišel o rodinu. Jeho ženě Renatě se nechtělo dál žít v menším luxusu.

„Když mi manželka sbalila věci a řekla mi, že se rozvádíme, šlo o nejhorší zážitek v mém životě. Nešlo o nijak vyhrocenou situaci. Samozřejmě jsem tušil, že se k tomu schyluje. Diskutovali jsme o tom a manželka na rozvodu kategoricky trvala. Vždy jsem jí vyhověl, a tak jsem jí vyhověl i v tomhle,“ svěřil se Super.cz Martinák s tím, že jeho ženu už omrzelo žít ve zhoršené finanční situaci.

„Nechci to říci tak striktně, že došly peníze, a tak má žena odešla, ale méně peněz způsobí to, že každý týden už nechodíte šestkrát týdně na večeři, nejezdíte pravidelně k moři, nekupujete pořád nějaké novinky a podobně. To samozřejmě pozmění standard, na který je člověk zvyklý, a tak si začne stěžovat: Ti mají tohle, my to nemáme. To je vše,“ popisuje oblíbený bavič, kterého do problémů dostaly dluhy kvůli novému domu. Ten si stavěl u Prahy a kvůli recesi a menšímu objemu práce v oblasti moderování zkrátka nestíhal platit své závazky.

„Hypotéka byla přes čtyřicet tisíc měsíčně, k tomu se ale platily faktury za další práce. Hromadilo se to, neměl jsem jak platit, tak ke mně začali jezdit vymahači. Měl jsem z nich obavu a schovával se. Proto jsme se nakonec se ženou rozhodli domu zbavit, prodat ho, aby nám jednou u dveří nezazvonil exekutor,“ upřesňuje s tím, že ještě loni jeho dluhy dosahovaly výše téměř deseti miliónů, kdežto dnes už jde „jen“ o pár set tisíc.

„Člověk musí s věřiteli komunikovat. Většinou vám vyhoví. Nesmíte se stydět za to, že zrovna nemáte peníze,“ myslí si imitátor. Ten je sice doteď zaskočen rozvodem, který proběhl v rekordně krátkém čase (zatím není pravomocný), ale s manželkou si vyšli vstříc a své dvě děti, sedmiletého Alexe a devítiletou Emmu, bude moci vidět, kdy se mu zachce.

„Bydlím v penzionu a hledám bydlení. Musí to být pecka. Ženě a dětem jsem nechal vše. Chci, aby děti kolem sebe viděly známé věci, které vytvářejí domov. Snažíme se, aby tím vším byly co nejméně zasažené,“ dodal Martinák, který je podle svých slov nyní citově raněný, žádnou známost rozhodně nehledá a duši si léčí malováním. Přesto doufá, že se v moderování blýská na lepší časy už jen kvůli tomu, že se po vítězství Miloše Zemana v prezidentské volbě zvýšila poptávka po jeho imitátorech.

Reklama

Další články

Načítám