Hlavní obsah
Článek

Naše nejkrásnější operní pěvkyně Andrea Kalivodová se rozešla se svým o deset let mladším přítelem. Důvodem prý nebyl jen věkový rozdíl, i když svou roli hrálo, že by si Andrea na rozdíl od svého partnera už přála založit rodinu. I když její přítel Filip Zíka pocházel z velmi dobře zajištěné rodiny, rozhodla se spálit mosty.

Zatím se vrátila do své dvougarsonky v Modřanech a hledá si nové, větší bydlení. Dostala novou, báječnou roli a zapojila se i do charitativní činnosti. A podle jejího šťastného úsměvu je na obzoru už i nový a snad už dospělejší muž.

Andrea vzala roli v opeře Nabucco, která se bude netradičně uvádět v muzikálovém divadle GoJa Music Hall. "Chci operu zpřístupnit mnohem více lidem, bude tomu odpovídat i cena vstupenek," řekl Super.cz František Janeček (79).

Nabucco se bude uvádět od září, ale my už byli u prvního focení kostýmů, kde se vystřídala právě Andrea Kalivodová, která bude hrát Nabuccovu dceru Fenenu, a Marián Vojtko (51), jenž byl doposud známý spíše jako muzikálový a operetní zpěvák, ač má vystudovaný operní zpěv. V GoJa Music Hall už hrál v Bídnících.

„Fenenu jsem naposledy hrála 10. února, mám ji nazpívanou. Jsem s touto postavou velice dobře sžita a zkoušky tedy snad budu moci i díky svému nabitému diáři trochu ošidit,“ říká s úsměvem Andrea.

A proč nabídku přijala? Na to má jasnou odpověď. „Nabídka pana doktora Janečka se mi moc líbila hlavně proto, že chce operu přiblížit širokým masám. A pak - opera jako žánr potřebuje pomoci z hlediska publicity, a to on také umí. V zahraničí jsou operní i baletní umělci velké celebrity, ale tady v Čechách to bohužel tak nefunguje," míní.

"Myslím si, že by si to každý umělec velmi zasloužil, protože jeden operní umělec, který odzpívá celé představení, toho umí daleko víc než někdo, kdo hlásí počasí, zprávy nebo hraje v podprůměrném seriálu, i když nechci nikoho shazovat, vydělat na chleba dnes není jednoduché a tvrdě musíme pracovat všichni,“ míní Kalivodová. Právě díky jedné z nejpopulárnějších Verdiho oper by se to mělo povést, zvlášť když titulní roli přislíbil hrát Daniel Hůlka (55).

Vedle zpěvu se ale Andrea pustila i do charity. Zapojila se do aktivity snažící se pomoci lidem se vzácným onemocněním. Na svá bedra si vzala konkrétně plicní hypertenzi.

„Jedná se o nemoc, která může být smrtelná. Medicína uvádí, že typická pacientka je mladá ženská. Je to choroba, která pacienty de facto dusí. A já si tohle opravdu neumím představit. Vždyť bez dechu bych nemohla dělat to, co tak miluji - zpívat. Opravdu jsem si uvědomila, že není samozřejmé se nadechnout,“ vysvětlila Andrea Kalivodová své rozhodnutí.

Reklama

Další články

Načítám