Hlavní obsah
Článek

Nová česká pohádka Kovář z Podlesí s Bolkem Polívkou v hlavní roli, která se právě dokončuje, byla pro herce doslova peklem. Celou dobu musel hrát s dřevěnou nohou a i když byla vyrobená na míru, trpěl při natáčení velkými bolestmi. Nohu si nesměl sundat i deset hodin v kuse.

Polívka hraje kováře, válečného veterána, a je to pro něj jedna z prvních pohádkových rolí. „Já jsem se dosud věnoval svým dětem a nějak jsem žádnou pohádku nestihl,“ vysvětlil Bolek Polívka.

Většinu natáčení musel herec absolvovat se speciálně vyrobenou protézou a v kostýmu, pod nějž se schovala jeho vlastní noha, která Polívkovi ve skutečnosti trochu přebývala a musel ji mít zkroucenou pod sebou. Proč tedy Bolek Polívka kývnul na netypického pohádkového hrdinu Kováře z Podlesí?

„Pan spisovatel Göbl, který je také režisérem, je člověk, kterého mám rád a který navíc sdílí tu filozofii nás Valachů – že v Praze se nedá žít, protože tu v žádné hospodě nemají borovičku. Proto jsme také hodně točili ve skanzenu na Valašsku. Scénář je krásný, i když bylo utrpení hrát ho, protože hrát s dřevěnou nohou je přinejmenším nepříjemné,“ říká Bolek Polívka.

„Bolek to natáčení nesl statečně, ale s tou nohou si skutečně užil. Všichni ho obdivovali, protože, i když ji měl vyrobenou na míru, muselo ho to strašně omezovat a určitě i bolet,“ prozradil nám zdroj ze štábu.

Reklama

Další články

Načítám