Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jedním z nejznámějších hitů zpěváka Karla Gotta (†80) je nesmrtelná Včelka Mája. Milují ji nejen celé generace českých fanoušků, ale i těch v Německu. A přestože se nyní vrací postavička veselé včeličky v novém hávu na obrazovky i s Gottem nazpívanou ústřední písní, ten za to neuvidí ani korunu. Špatně si totiž ošéfoval smlouvu!

Skoro čtyřicet let po uvedení první série legračního seriálu z lučního prostředí, jemuž dominovali včelka Mája a její kamarád Vilík, se diváci německé televize ZDF mohou těšit na nové díly v 3D provedení. A bude jich rovnou 78. Přestože producenti uvažovali nad modernější znělkou, znovu dojde na Gottovu klasiku – Biene Maja.

A i když jeho hlas uslyší znovu milióny diváků, nejslavnější český pěvec z toho nebude mít ani korunu. Když píseň natáčel (nechtělo se mu do toho, ale nechal se přesvědčit autorem hudby Karlem Svobodou), nedal si do smlouvy klauzuli, jež by mu zajistila příjmy do budoucna z vysílání v televizi i rozhlase. „Dostal jsem zaplaceno jen za její zazpívání, které mi trvalo půl hodiny. Ale nemrzí mne to. Když se mnou obrovská hala zpívá Včelku Máju, a to se děje už skoro 40 let, je to ten nejlepší honorář,“ uvedl k tomu v Nedělním Aha! za všech okolností skromný Gott.

Pokud se seriál opět objeví i v Česku, hrozí, že zvídavé včeličce tentokrát už nepropůjčí svůj hlas tak jako dřív Aťka Janoušková. Jak uvedla v České televizi, bude muset posoudit, zda to ve svém věku ještě zvládne. V březnu jí totiž už bude 83 let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám