Hlavní obsah
David Zápal
Článek

„Šimon Plánička – dvacet dva let, svobodný, studující, a na rozdíl od někoho slušnej a hezkej… a voní!“ Pamatujete na slavnou hlášku z filmu Slunce, seno, jahody? Tehdy do střediskové vesničky přijíždí zvláštní mladík, o kterém si místní myslí, že jeho táta je „zvíře na kraji nebo dokonce na ministerstvu“ tak se k němu chovají se zvláštní úctou. Dovolí mu experimentovat s hudbou podporující dojivost krav. Představitel Šimona Pavel Kikinčuk (53) se nyní vrací v dalším filmu Zdeňka Trošky (70) Babovřesky. Podívejte se, jak se změnil.

Kvůli ustupujícím vlasům a brýlím se Kikinčuk dnes již moc mladému Pláničkovi nepodobá, snad jen podle úst ho poznáte. Herec na svou první roli před třiceti lety vzpomíná rád. Končil právě JAMU a zúčastnil se konkursu, který vyhrál. Od té doby se stále herectví věnuje. S Troškou před pár lety natočil i pohádku Nejkrásnější hádanka, kde ztvárnil zlého hofmistra, diváci ho znají také jako gamblera Hovorku, pokladního v Okresním přeboru.

V nové Troškově komedii Babovřesky aneb z dopisu venkovské drbny hraje potrhlého starostu Stehlíka, který zažívá problémy jak se svým rozkrokem, tak i s očima. Za jedno ze zranění může i jeho filmová manželka Veronika Žilková. A jak vzpomíná na loňské filmování? „Se Zdeňkem jsem spolupracoval už několikrát a vždycky to bylo pohodové natáčení. Navíc scénář se mi moc líbil, a tak pevně doufám, že bude mít film úspěch i u diváků,“ věří Kikinčuk.

Reklama

Další články

Načítám