Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V 90. letech všechno nasvědčovalo tomu, že bude podobně populární jako další čokoládové krásky Naomi Campbell nebo Tyra Banks. Kiara Kabukuru se objevovala na obálkách nejznámějších světových magazínů v čele s Vogue a předváděla dokonce i pro Victoria‘s Secret. Ovšem v roce 2000 na květnový americký svátek Memorial Day, kdy se vzpomíná na členy ozbrojených sil, kteří padli v boji, došlo k zásadnímu životnímu zlomu. Kiara při nehodě málem přišla o život.

Modelka přežila skutečně jen zázrakem. Na kole ji totiž srazil obrovský tirák na osmnácti kolech. Rekonvalescence ze zranění a údajně i zohavení tváře trvala dlouhých dvanáct let, ale nyní je Kabukuru opět v plné síle připravena vrátit se do módního průmyslu. Podporu nakonec našla i ve své kamarádce Gisele Bündchen, která jí zařídila fenomenální comeback. Objeví se v prvním čísle nového magazínu Carine Roitfield CR Fashion Book a také v březnovém vydání časopisu W.

A jak se půvabná rodačka z Ugandy dostala před lety na přehlídková mola? Rodiče s tehdy šestiletou Alice, jak se Kiara jmenovala předtím, než ji přejmenovali v modelingové agentuře Ford, uprchli do USA. V šestnácti ji pak objevil v nákupním centru v Los Angeles fotograf Bill Bodwell.

Bude mít Kiara ještě v sedmatřiceti letech šanci znovu se prosadit v neúprosném modelingovém prostředí?

Reklama

Další články

Načítám