Hlavní obsah
Článek

Představitelka role promovaného psychologa Jiřiny Kudlákové z trilogie Byl jednou jeden polda Jana Synková (68) se vrátila na filmová plátna ve velkém stylu. Při středeční premiéře nové letní komedie Zdeňka Trošky (70) Babovřesky aneb z dopisu venkovské drbny se objevila v delegaci, která zdravila diváky v každém ze sálů multikina na Andělu. A mnohé její vizáž překvapila. Vzala si extravagantní brýle, výrazný přeliv a rtěnka taky udělaly své. „Překonala i svou drbnu Horáčkovou,“ šuškali si mezi sebou diváci. Podívejte se, zda měli pravdu!

Jana Synková patří v nové komedii k těm, na které diváci nezapomenou. Snad polovina vtipných hlášek vychází z jejích úst a zdá se, že buď hodně improvizovala a přidávala své vlastní legrácky, nebo je skvělá herečka a nebylo poznat, že jen dokonale předříkává cizí text.

Její návrat patří k světlým chvilkám českého filmu. Přesto se ti, kteří se těšili, že si s herečkou popovídají na rautu, jenž se později konal v centru města v podniku u Karlova mostu, nedočkali. Asi se jedna z nejvýraznějších hereček své generace bála, že by na ni té slávy bylo už trochu moc.

Aby ale své příznivce nezklamala, přišla je alespoň do kina pozdravit s vizáží, která od rozené komediantky v tom nejlepším slova smyslu pobaví už od pohledu. Teď můžeme jen čekat, jakými zábavnými kreacemi se Jana Synková pochlubí do budoucna. Už se totiž chystá druhý díl Babovřesek, a to by v tom byl čert, aby unikla i z účasti na párty dvojky!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám