Hlavní obsah
Článek

Lékařka Kateřina Cajthamlová (61), hvězda hubnoucího pořadu Jste to, co jíte, byla v médiích nařčena z toho, že odmítla pomoci ženě, která chtěla zhubnout. Pacientka se prý dokonce dočkala urážek. Na televizní obrazovce občas přísně tvářící se doktorka nám poskytla exkluzivní vyjádření. „Ve chvíli, kdy již na začátku našeho kontaktu byla z její strany negace, nemělo cenu spolupracovat. Kde chybí důvěra a pozitivní přístup, tam se nedá pomoci,“ vysvětluje MUDr. Cajthamlová.

Lékařka si nemyslí, že by její asistentka Martinu z Litovle seřvala. „Pacientům nabízíme vhodné termíny ke schůzce, také jim kvůli tomu voláme. Když se nedovoláme, přesuneme termín pacienta na další měsíc a zkoušíme ho kontaktovat znovu. Paní se asistentky snažily zkontaktovat několikrát, a když se jim to nepovedlo, napsaly jí mail, v němž byl navržen termín s tím, že je potřeba brzy zareagovat. Na konci byl vykřičník, což pacientku pohoršilo,“ uvedla lékařka s tím, že se za to dámě omluvila a napsala jí, že v tom případě nevidí důvod ke spolupráci, když by byla již zpočátku zatížena takovou negací. „Vzájemný vztah mezi lékařem a pacientem musí být vybudován na bázi důvěry, a ta tu už od počátku ze strany paní chyběla,“ zdůrazňuje paní Kateřina.

„Lékaři jsou občas terčem hněvu pacientů a projevů jejich frustrací. Po zveřejnění článku o té paní jsem dostala velmi mnoho pozitivních reakcí i od kolegů. Přišel i komentář z rodného města paní, ve kterém se píše, že si s tím nemám lámat hlavu, neboť paní má být známá i tam - údajně coby notorická stěžovatelka na vše možné,“ říká s pokrčením ramen Kateřina Cajthamlová, která se snaží obézním lidem pomoci nejen zbavit se centimetrů v pase, ale hlavně hledá příčinu jejich potíží, která bývá zakódována v jejich psychice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám