Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Další mýtus byl zbořen! Kdo si dodnes myslel, že takzvané ajťačky (profesionálky v počítačovém oboru) vypadají jako jejich mužští kolegové, nosí neforemné svetry, pod nimiž schovávají hrudník po tatíčkovi, a brýle se skly širšími než Václavské náměstí, ten asi hodně rychle změní názor. Představujeme vám vítězku prvního ročníku Miss IT 2012 Janu Vitouškovou (25). Podívejte se do fotogalerie, jak nebezpečně krásná dívka si rozumí s digitálními nulami a jedničkami. Pánové, opravdu se dá s takovou kolegyní po boku soustředit na práci?

Jana je pětadvacetiletou studentkou univerzity v Liberci a i když by se mohlo zdát, že většinu času tráví před zrcadlem či v posilovně, opak je pravdou. „Víc jsem rozhodně u klávesnice. Ve všední den strávím u zrcadla deset minut a jdu ven. Jen při výjimečných příležitostech mi to trvá déle,“ směje se Jana.

Za krásné tělo vděčí sportu, především běhání a jízdě na kole. Pohledná dívka by dokázala poradit kdejakému průměrnému Billu Gatesovi, co dělat s jeho rozbitým compem. „Sestavila jsem si vlastní stolní počítač. Programuju v několika programovacích jazycích, ale ráda hraju i hry. A rozhodně ne holčičí, spíš strategie, závodní či akční. Navíc pracuju jako webová analytička a grafička v jednom eshopu,“ chlubí se rozličnými aktivitami sexbomba, kterou IT odborníci zvolili v soutěži krásy, do níž se zapojily přední české univerzity, na lednovém finálovém večeru v klubu Lávka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám