Hlavní obsah
Článek

Herečka Ilona Svobodová trne strachy. Její dvacetiletý syn Filip totiž začal studovat obor sociální péče a chce se věnovat problémovým mladistvým. Herečka se ale kvůli natáčení filmu Bastardi s takovými dětmi setkala a od režiséra Tomáše Magnuska, který je učil, slyšela jen to nejhorší.

"Já mohu ze své zkušenosti říct, že ani jedno procento z těch dětí se nedokáže začlenit do normálního života, vystudovat. Třeba u jedné dívky, jedničkářky, jsem doufal v happy end, ale nenastal. Když vyšla ze základky, otěhotněla s tím největším grázlem," vyprávěl Magnusek na setkání ke třetímu dílu filmu Bastardi, inspirovanému jeho zážitky učitele ve zvláštní škole.

"Nedokážu pochopit, koho může napadnout tyhle školy rušit a pokoušet se takzvaně integrovat tak problémovou mládež. Řeknu jeden příklad za všechny: Měl jsem žáka, kterého si vzala do pěstounské péče mladá rodina. Bylo mu dvanáct, už měl za sebou takové věci jako soulož se psy. Ti rodiče ho jedinkrát nechali na chvíli doma s malým sourozencem a přišli doslova na poslední chvíli, kdy už ho měl svlečeného a k čemu se chystal, nechci ani pomyslet. Vrátili ho do diagnostického ústavu, kde během hypoterapie znásilnil tři koně. Podle psychologických vyšetření ho navíc nejvíc sexuálně vzruší představa oběšené šestileté holčičky. Takové děti chcete mít v normálních školách?" děsil se Magnusek.

"Jako muž možná ještě nějaký respekt v roli učitele získáte. Sám se přiznám, že jsem musel někdy použít i fyzickou sílu," snažil se po vyprávění svých historek aspoň trochu uklidnit Svobodovou Magnusek. Herečka i ostatní posluchači byli otřesení ještě hodně dlouho.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám