Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmadvacetiletý Angličan z Tottenhamu Kelvin Okafor je právem považován za geniálního umělce. Jeho portréty jsou věrnou kopií černobílých fotografií a u některých kreseb je téměř nemožné i při bližším prozkoumání poznat, že se jedná o dílo nakreslené tužkou.

Okafor svůj talent rád předvádí kresbou slavných osobností a jejich známých fotografií, aby bylo všem jasné, že dokonale vystihne nejen podobu, ale i veškeré detaily, které zvládne obvykle zachytit pouze digitální fotoaparát. Portréty Amy Winehouse, princezny Diany, Matky Terezy, Rihanny a spousty dalších celebrit malíř jen občas dostínuje uhlem.

Minulost Kelvina přitom nevypadala vůbec růžově. Jako teenager byl velmi chudý a opustil domov. Následně začal holdovat večírkům a alkoholu, ale zároveň naštěstí dál rozvíjel svůj talent. Dnes se zdá, že právě kreslení je jeho cestou za úspěchem a slušnou obživou.

Kelvinovy kresby se totiž dostaly dokonce až do londýnského Muzea vědy. Některé z jeho děl se prodávají až za deset tisíc liber (300 tisíc korun). Většina se ale zatím pohybuje mezi 800 - 3000 liber.

Související témata:
Kresby

Reklama

Další články

Načítám