Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská herečka Emília Vášáryová (70) patří k největším hereckým sexsymbolům sladkých šedesátých let. Svou nádhernou postavou, přirozeným půvabem a nesporným hereckým talentem okouzlovala stovky mužů. A všichni ji bezmezně obdivovali!

Ač by to do ní nikdo neřekl, jen jednou se odvážila předvést své vnady na filmovém plátně. V ostatních případech si režisér musel najmout šikovnou dublérku, protože se Vášáryová odmítala ukazovat nahá.

Nahotu totiž považovala za součást své intimity, kterou odhalila jen svému manželovi. Výjimku udělala v roce 1968, kdy jí bylo šestadvacet let. Mladičká herečka ukázala své ženské přednosti v trezorovém snímku Balada o siedmich obesených. Tehdy se nechala přemluvit od režiséra Martina Hollého.

Ve filmu si zahrála mladou ženu odsouzenou na smrt, která byla ještě panna a přála si, aby ji aspoň jeden muž uviděl nahou. Vybrala si bachaře, před nímž se svlékla, což byl motiv, který se Vášáryové líbil.

„Od té doby jsem to už nikdy více neudělala, hlavně kvůli mým dětem. Když mě někdo chce do filmu, tak to musí respektovat,“ dodala později v rozhovoru pro jeden slovenský magazín. Všichni režiséři tak od té doby měli smůlu a na svlékací scény museli hledat krásné dublérky.

Na fotky z jediného filmu, kde se Emília Vášáryová nestyděla ukázat své vnady, se podívejte do naší fotogalerie.

Reklama

Další články

Načítám