Hlavní obsah
Článek

Pamatujete si ještě na půvabný pětidílný seriál Karla Kachyni Prima sezóna? Velké role si tam zahrály mladičké herečky Aňa Geislerová a Táňa Vilhelmová. Obě byly předmětem milostných tužeb a erotických snů Danny Smiřického v podání Petra Kroutila. My víme, jak hlavní hrdina seriálu žije dnes.

Petr Kroutil se tehdy ke své životní a vlastně jediné roli dostal náhodou. „Našli mě v jazzklubu. Dlouho jsem chodil na castingy na vedlejší role, až na mě padla ta hlavní,“ usmívá se devětatřicetiletý Petr, který na natáčení a setkání s budoucími hvězdami vzpomíná s láskou. „Bylo to velmi krásné období. Mně bylo přes dvacet a holkám o dost míň. Do Táničky jsem byl tenkrát platonicky zamilovaný. S oběma jsem se od té doby párkrát potkal. Na večírcích, kde jsem hrál, nebo na festivalu ve Varech,“ konstatuje Petr.

Petr hrál od svých osmnácti let s Ondřejem Havelkou. Před pěti lety, po návratu z USA a Nepálu, kde dva roky žil a hrál, si založil svou vlastní kapelu Petr Kroutil Orchestra: „Jezdíme po celé Evropě, v Praze pravidelně koncertujeme U bílého koníčka nebo v Jazz clubu Agharta.“

Petr je v pravém slova smyslu instrumentalista. Válí na saxofon, klarinet, příčnou flétnu, kytaru a pochopitelně také zpívá. V současnosti připravuje sólovou autorskou desku. „Budou tam skladby od lehkého funku přes indickou inspiraci až po pop jazz,“ doplňuje muzikant.

Nejen profesní, ale i osobní život měl Petr velmi zajímavý. „Ženatý jsem byl jednou ještě v mládí a prakticky si už nic nepamatuji, takže začínám být pomalu připraven si to zopakovat. Děti mám dvě. Jedno je staré pět a půl roku, druhé dva roky. Jedno žije v Úvalech, druhé v Bavorsku. Zajistil jsem jim oběma dobré maminky a náhradní tatínky. Vztahy máme dobré,“ konstatuje Petr, který je v současnosti až po uši zamilovaný do nadějné jazzové divy Barbory SWINX Řeháčkové, která nám nedávno předvedla svou luxusní dekoltáž. „Žijeme spolu něco přes rok, loni Bára k radosti všech členů kapely rozšířila maskulinní řady naší kapely,“ uzavřel povídání Petr.

Reklama

Další články

Načítám