Hlavní obsah
Článek

V kuchařské soutěži MasterChef nebude nouze o dojemné příběhy. O vítězství se zde přijde poprat Pavel Duda. Pro mladíka ze Šternberka to není první bitva, kterou musel v životě  vybojovat.

Nedávno musel zvládnout boj o vlastní život. Pavlovi lékaři diagnostikovali zhoubný nádor a byl nucen absolvovat náročnou léčbu, po níž skončil v invalidním důchodu. „Po dostudování vysoké školy jsem onemocněl rakovinou. Udělal se mi nádor na lýtku levé nohy. Prodělal jsem jak chemoterapii, tak ozařování. Při operaci nádoru mi doktoři museli vzít část lýtkové kosti a nerv, který zabezpečuje hybnost chodidla, a proto špatně chodím," vzpomíná Duda na těžké životní období.

„Ustavičně jsem se léčil od září 2009 tak asi rok, do dnešní doby pak chodím stále na kontroly a různá vyšetření,“ svěřil se nám soutěžící.

Po dobu chemoterapie musel Pavel pochopitelně výrazně omezit vaření. Když se mu po čase udělalo lépe, tak se s nadšením ke svému koníčku vrátil. Dnes už se cítí lépe a rozhodl se změnit svůj život. Tou správnou cestou pro něj je MasterChef, protože je vášnivým kuchařem. Jak uspěje před porotou, uvidí televizní diváci dnes večer.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám