Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejzářivějších hvězd stříbrného plátna 80. let Nastassja Kinski (51) se herectví již nějaký čas spíš vyhýbá, ale její stopa v mnoha filmech ceněných nejen diváky, ale i kritiky, je nesmazatelná. Berlínská rodačka, jež se již v útlém věku sblížila s režisérem Romanem Polanskim (79), oslavila padesátku už minulý rok a přestože se na rozdíl od většiny svých kolegyň nepouští pravidelně pod nůž plastického chirurga, je stále okouzlující dámou s velkým D.

Nastassja pochází z herecké rodiny, přesto její cesta k filmu směřovala odjinud. Na diskotéce ji údajně objevila už ve třinácti letech manželka režiséra Wima Wenderse, díky jehož filmům Nastassja odstartovala kariéru.

První rolí pro ni byla němá dívka v Chybném pohybu, následovaná snímkem Taková, jaká jsi a především adaptací románu Thomase Hardyho s názvem Tess od Romana Polanského z roku 1979. Poté následovaly například snímky Tak daleko, tak blízko!, One from the Heart, Nevěrně tvá nebo Láska na jednu noc.

Neméně zajímavý jako ten herecký je však i Nastassjin osobní život. Už v patnácti letech si začala románek s tehdy třiačtyřicetiletým polským režisérem Romanem Polanskim, který později na své zalíbení v mladých dívkách doplatil, když na něj byl uvalen zatykač kvůli údajnému zneužití nezletilé.

Začátkem 80. let se Kinski seznámila s egyptským filmařem Ibrahimem Moussou, za kterého se v září 1984 provdala a má s ním tři děti. V letech 1992 až 1995 žila s muzikantem Quincy Jonesem, z jejichž vztahu vzešla další dcera.

Reklama

Další články

Načítám