Hlavní obsah
Článek

Herec, producent a kaskadér Petr Jákl, který má na svědomí velmi úspěšný snímek o nejslavnějším na doživotí odsouzeném vězni Kajínek, už se brzy pustí do natáčení historického velkofilmu o Janu Žižkovi z Trocnova. A rozpočet? Osmdesát pět miliónů korun!

„Půjde o velké historické drama. On je legenda. Mělo by to být ve velkém stylu. Nechci říkat v americkém, to spíš evropském. Zkrátka aby lidé měli zážitek nejen z toho, jak to vypadá, ale i z příběhu. Nejvíc mě na tom baví, že v té době, na konci čtrnáctého století, je tam stejná politika, stejně jako dnes samé dohody, únos krále a podobně,“ prozradil Super.cz Jákl, který bude hlavního hrdinu opět hledat hlavně v zahraničí. „Castingy budou u nás, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, ale třeba i v Rusku. O hercích na některé role jasno mám, ale zatím jejich jména říkat nebudu, protože jsem s nimi ještě nemluvil,“ vysvětlil Petr Jákl.

Ten se stejně jako v případě Kajínka pouští do velmi kontroverzního tématu. „Jan Žižka není rozhodně jednoduchá postava dějin. Určitě se nevyhneme ani období, kdy byl lapkou. To je ale zatím málo historicky zdokumentováno,“ tvrdí muž, který se v sobotu s rodinkou v obchodním centru v Praze-Štěrboholech účastnil zábavného odpoledne s otevřením kluziště a oslavou chystaného filmu Čtyřlístek ve službách krále. „Sám bych už raději na brusle nešel, ale na vysoké jsem musel dělat i krasobruslení,“ prozradil dvoumetrový svalovec, jenž prý v životě vybruslil už z mnoha průšvihů. „Třeba když jsem se večer zpozdil s návratem domů,“ směje se.

To jeho manželka přiznala jen to, že umí vybruslit z vynášení košů. Sama se na akci částečně podílela. „Sponzor věnoval dětem tisíc kusů výrobku známého jako Pramen zdraví z Posázaví. Dostane je Dětský domov v Trnové, který je zaměřený hlavně na týrané děti od jednoho do šesti let. Jeho součástí je i zdravotnické zařízení Delfínek, který je nonstop k dispozici dětem, jež potřebují rychlou a akutní pomoc,“ uvedla k tomu patronka Dětského domova Romana Jákl Vítová.

Reklama

Další články

Načítám