Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Písničkářka a šansoniérka Jana Rychterová se toho opravdu nebojí. Se stejnou chutí jako jezdí na motorce, na které skládá své songy, se koupe a potápí. A to kdekoli. Pro Super.cz zapózovala v plavkách v pauze mezi natáčením nového alba skupiny Two Voices.

"Dobřejovický rybník Skalník sice nevyniká průzračnou vodou, ale pro osvěžení je skvělý. A já fakt skočím skoro kamkoli," říká Jana, která celý srpen mezi koncerty strávila natáčením nového cédéčka. Po vedru ve vyhřátém studiu si dopřává nejen koupání, ale i relax.

Ani při ležení však nezahálí. Nahrávky je potřeba poslechnout, aby neunikla žádná chyba. Naštěstí se takhle dá pracovat i v přírodě. Nové album bude mít název Crazy Classic, protože obsahuje hlavně otextovaná slavná díla klasických autorů v poněkud bláznivém pojetí. „Vtipné texty přibližují slavné kusy posluchačům, takže se v tomto případě vlastně jedná o velmi záslužnou osvětu,“ směje se Jana.

A inspiraci sbírá ve všedním životě. "Témata přicházejí sama, většinou mě to samotnou překvapí. Bachova klasika je v mé verzi o cestování s navigací, Čajkovskij o vdávání, Strauss o tom, jak se člověku nechce makat. Offenbachův Kankán je zase o plastických operacích. No a moje velká vášeň, kterou je jídlo, nesmí chybět. Dvě Straussovy melodie jsou o jídle. Věřím, že i slavní velikáni by se jistě dobře bavili," uzavírá se smíchem Rychterová. Křest nového alba proběhne v divadle Semafor už 23. října.

Reklama

Další články

Načítám