Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Herci Marek Vašut (63), Jan Přeučil (87) a Pavel Trávniček (73) se stali obětí podvodníka. Jedna z pražských castingových agentur totiž pod záštitou jejích slavných jmen loudila z nic netušících lidí desetitisícové obnosy. Nyní se chystá hromadná žaloba!

Když se slavní herci dozvěděli, jak byla jejich jména zneužita, nestačili se divit. Během dlouhých let si získali pověst počestných mužů. Nyní o ni málem přišli. A to ne vlastní zásluhou. Stali se totiž terčem podvodníků. Ti totiž tvrdili, že pro slávy chtivé amatérské herce seženou angažmá v zahraničních filmech. Předtím se měli ale zúčastnit několikaměsíčního kurzu herectví. Ty měli vést právě výše jmenovaní herci. A kurz měl stát deset tisíc na osobu.

„Žádnou takovou nabídku jsem nedostal a pochybuji, že bych ji přijal," nechal se slyšet Vašut, který se nechtěl ke kauze více vyjadřovat. To Přeučil byl sdílnější. „Ano, je to pravda. O těchto lidech jsem ale v životě neslyšel a nejednal s nimi. A dost mě urazilo, že si někdo dovolil pod záštitou mého jména od někoho podvodným způsobem brát peníze,“ svěřil se Super.cz Jan Přeučil.

Skoro stejná slova použil i princ Pavel Trávniček. „Jedná se o podvodníky a nemám s tím nic společného,“ svěřil se herec, jehož právníci údajně už připravují žalobu.

Podle serveru tn.cz žalobu chystá i bývalý produkční agentury, který do hromadné žaloby zapojil i podvedená děvčata, kterých jsou desítky.

Jan Přeučil je ale zdrženlivější. „Myslím si, že by se to v demokratické společnosti stávat nemělo. Žalovat je ale zatím nebudu. Zvažoval bych to, pokud by tato kauza měla pokračování,“ ukončil Přeučil.

Reklama

Další články

Načítám