Hlavní obsah
Článek

Stále častěji to v této zemi vypadá, že kdo se chová slušně a nemá ostré lokty, toho bez pardonu oberou! Posledním důkazem podobné smutné pravdy je nejslavnější česká celebrita Karel Gott (†80). Toho totiž jeden z obchodních partnerů měl okrást bez tří set tisíc o devět miliónů korun!

Za vším má být prý Zdeněk Kohák, jenž po zmizení Jana Moťovského převzal kšefty Gottlandu (jakési fabriky na prachy prodávající vše kolem Gotta) a podle dohody měl třeba za voňavky se jménem Gotta vyplácet Mistrovi 150 korun, jež dostal od výrobce Aleše Buksy. Tomu totiž „nakukal“, že vlastní výhradní práva na Gottland a tím pádem i na vše, co se týká obchodních aktivit spojených se jménem zpěváka.

Buksa prý předpokládal, že když z prodeje každého parfému pošle Kohákovi dohodnutou sumu 150 korun, ten je přepošle zpěvákovi a nechá si jen vyplatit provizi. Jenže ouha! „Když se dělalo daňové přiznání a já volal účetní pana Gotta Jaroslavě Herzerů, zdali všechno sedí, přišlo zděšení,“ řekl Blesku Buksa, který se od účetní dozvěděl, že Gott má z prodeje jedné voňavky směšných patnáct korun.

„Kohák Gotta nestydatě podvedl. Lhal mu, že ode mě z prodeje dostává 30 korun,“ dodává Buksa, který chování Koháka považuje za svinstvo. A co na to sám Mistr, který dosud Kohákovi bezmezně věřil, a svěřil mu tak i prodej reprodukcí svých obrazů či pořádání výstav? Toho informace vyděsily a zatím se k nim přes média nechce vyjadřovat. Účetní však slova Buksy potvrdila. „Ukončení spolupráce je teď jediným řešením, jak zabránit dalšímu zneužívání umělcova jména,“ sdělila Herzerů. Na Koháka si už ale brousí zuby právníci.

Související témata:
Provize

Reklama

Další články

Načítám