Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herec, bavič a zpěvák Miroslav Donutil (73) porušil dvacetileté mlčení o svém zdravotním stavu. Přiznal, že pětatřicet let trpěl vážnou neurologickou nemocí. Už léta se šušká, že má epilepsii. Sám Donutil ale nyní říká, že ho sice postihla obdobná nemoc, dodnes je ovšem záhadou jaká. "Pomohla mi v tom, že se ze mě nestal alkoholik," věří.

"Nikdy jsem diagnózu epilepsie neměl. Kdybych měl skutečnou epilepsii, nejspíše bych nemohl vykonávat tohle povolání. Nemáte ložisko, nedá se to určit. Máte tam jistou disproporci, říkali mi lékaři nanejvýš," svěřil se oblíbený herec časopisu Týden a konstatoval, že mu vždy do zpěvu nebylo.

"Ta nemoc je vážná, i když chápu, že škála té závážnosti je široká. Existují záchvaty, při nichž se jen na chvilku zahledíte, vypadnete z kontinuity života a zase se do něj vrátíte. Ale může jít také o velký záchvat, kdy upadáte do bezvědomí. A to se stávalo i mně. Ano, trpěl jsem nějakou neurologickou, blíže nespecifikovanou nemocí. Byla dost závažná a dlouhá, trvala přes pětatřicet let. Ale přinesla mi spoustu pozitivních věcí. Naučil jsem se bavit s čistou hlavou," dodal populární nástupce Vladimíra Menšíka, který se nedávno uzdravil po napadení záhadným virem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám