Hlavní obsah
Článek

To je tedy odvaha. Moderátorka Gabriela Partyšová (45) se jako jedna z mála celebrit nebojí přiznat, že její syn Kristián (4) dostává na zadek vařečkou. "Nechci, aby z něj vyrostl rozmazlený fracek, proto je u nás vařečka v permanenci," přiznala Super.cz před nedávnem. Teď navíc vyšlo najevo, že syna dala do klubu, kde ho dlouholetá poradkyně amerických prezidentů učí slušnému chování.

Gábina si však nemyslí, že by se zbláznila. "V současné době se skoro vytratilo slušné chování dětí vůči rodičům, ale i vůči ostatním dospělým. Dnešní děti nevědí, že když doma začíná oběd, nejprve začne jíst polévku maminka a pak teprve ostatní. Nebo to, že mají dospělé slušně pozdravit. V klubu, kam Kristián dochází, ho to nenásilnou formou učí. Když se naučí základy slušného chování v tak útlém věku a bude mít chování rodičů jako vzor, přejde mu to do krve. V dospělosti pak pro něj bude slušnost naprosto přirozená," vysvětlila. V Prague Mother Private Clubu, jehož se Partyšová stala tváří, učí malé nezbedníky také správné rétorice. Děti se zde mohou vyřádit také při zpívání či v kreativním klubu.

Partyšová se rozhovořila také o hojně diskutovaných tělesných trestech dětí. Nechce, aby jí syn přerostl přes hlavu, ale rozhodně odmítá, že by ho týrala. "Každý extrém je špatný. Často jezdíme do Spojených Států. Tam už se jedné mé kamarádce stalo, že plácla syna v supermarketu přes zadek a druhý den ji vyšetřovala tamní sociálka. To už mi připadá postavené na hlavu. Na druhou stranu je dnes hodně českých rodin bez peněz. Někteří rodiče jsou frustrovaní a tak si někdy bohužel vybíjejí zlost na svých potomcích. Je dobré, že dnes už děti vědí, že se mohou dovolat pomoci, když jim někdo ubližuje," dodala Partyšová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám