Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herec Michal Novotný je divákům známý coby sympatický elév ze seriálu Redakce nebo počítačový odborník z Kriminálky Anděl. Účinkuje také v pořadu Vtip za stovku. Málokdo ale ví, že muž, který je čtrnáct let členem vinohradského divadla, byl blízkým důvěrníkem v pondělí zesnulé Jiřiny Jiráskové (†81). Ten se rozpovídal o tom, jak moc nyní nemůže přijít na jméno Lucii Bílé (57), která si prý na umírající herečce dělala reklamu. „Měla by se stydět!“ zuří Michal.

Ten v úterý večer přišel do dejvického kasina Pavla Páska (bývalý mecenáš Bartošové či kumpán Jiřího Pomejeho) zapít svou kamarádku a celému osazenstvu podniku na počest herečky poslal skleničku jejího milovaného koňaku. „Některé druhy koňaku jsem ji naučil pít já,“ říkal smutný mladík, jehož ztráta malé velké kamarádky pořádně zdrtila.

Ještě víc ho ale rozčílilo chování Lucie Bílé. „Nazval ji ženským pohlavním orgánem. Vadí mu, že zatímco jiní navštěvovali Jiřinku nezištně, ona jen za účelem vlastní propagace,“ svěřil se nám účastník večírku. „Když za ní šla, vzala si k tomu novináře. Nebo na svůj Facebook vyvěsila fotky a vyjádření, aby to novináři měli jako na podnose. K tomu ještě ten srdceryvný projev o loučení s Jiřinkou v přímém přenosu na Slavíku. Co to je? Poprvé jsem děkoval bulváru, že se nebál napsat o Bílé pravdu,“ durdil se herec.

Ten patřil k opravdu velmi blízkým přátelům herečky. „Tři roky jsem jí spravoval účet. Ještě mám její kreditku,“ svěřil se svým kumpánům dojatý muž. A přiznal, že ačkoliv ho ztráta Jiřinky velmi bolí, smrt pro ni byla vysvobozením. „Kdybych na to měl sám odvahu, tak jí ze světa pomůžu sám. Poslední dobou už to pro ni bylo neúnosné žití,“ dodal prý Novotný, který se dosud veřejně k herečce odmítal vyjádřit.

To Lucie Bílá v úterý po návratu z dovolené vyvěsila na svém profilu další fotku s Jiráskovou a s textem: „Jedna z nejkrásnějších vět, kterou mi Jiřinka řekla: Ty jsi můj blbec milovanej!“

Reklama

Další články

Načítám