Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Miss ČR 2003 Lucie Křížková Váchová (39) by se pro charitu přetrhla. Dokázala to i tuto neděli na Staroměstském náměstí, kdy se v rámci pražského maratonu zúčastnila dvoukilometrové procházky pro nadaci pracující s mentálně postiženými lidmi. Nejraději by běžela. Zdravotní stav jí to však nedovolil.

„Z gymnastiky mám špatná kolena a dlouhá trať by pro mě znamenala muka. Zvolila jsem dvoukilometrovou EKO procházku, kterou jsem šla po boku mých přátel z Mental Power Prague Film Festival,“ vysvětlila v cíli oblíbená modelka, která s touto nadací spolupracuje již několik let.

„Vždycky ráda pomůžu. Když můžu pomáhat a sportovat u toho, je to pro mě naprosto ideální kombinace,“ svěřila se Super.cz modelka, která si nemohla vynachválit bezvadně zvládnutou organizaci akce. „Musím říct, že jsem moc ráda, že je tu takové zázemí, v tomhle teple přijde lahev Mattoni a ovoce rozhodně vhod,“ usmívala se Lucka.

Pražský maraton si nenechala ujít ani česká sportovní legenda a olympijská vítězka Dana Zátopková. Ta se během své aktivní kariéry věnovala hodu oštěpem. Zato její manžel Emil se nesmazatelně zapsal do historie vytrvalostních běhů. Byl to totiž první člověk na světě, který uběhl deseti kilometrovou trať pod dvacet devět minut a dvaceti kilometrovou trať pod jednu hodinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám