Hlavní obsah
Článek

Německý fotograf Fritz Gunter Sachs spáchal o víkendu sebevraždu. Bývalý třetí manžel filmové sexbomby Brigitte Bardot prý trpěl Alzheimerovou chorobou. Život si vzal na luxusní horské chatě ve švýcarském Gstaadu. Bylo mu 78 let.

Většinu posledních dní přitom milionář Sachs trávil ve Svatém Mořici. Ke konci života bojoval s těžkou neurodegenerativní chorobou, s níž se nedokázal vyrovnat. Život se rozhodl ukončit dobrovolně a prostřelil si hlavu pistolí.

„Ztráta mentální kontroly nad mým vlastním životem byla nedůstojná, což jsem se rozhodl ukončit,“ uvedl prý Sachs v dopise na rozloučenou. Nemoci pak přezdíval „beznadějná choroba “.

Sachs se v šedesátých letech proslavil jako průmyslník, filmař a fotograf. Celebritou se stal v roce 1966 sňatkem s Brigitte Bardot. Žili spolu tři roky. Po rozvodu s francouzskou herečkou se oženil potřetí. S Mirjou Larsson žil do své smrti. Má s ní tři děti.

Ke konci života investoval Sachs nemalé peníze do výzkumu astrologie. O vztahu hvězd a lidského chování i osudu nepochyboval.

Související témata:
Zastřelení

Reklama

Další články

Načítám