Hlavní obsah
Článek

Ivo Pešák, herec, zpěvák, muzikant a dlouholetý souputník Ivana Mládka z Banjo bandu podlehl v noci na dnešek dlouhodobé nemoci. Skonal v šestašedesáti letech v pražské Thomayerově nemocnici, kde byl dlouhodobě hospitalizován kvůli mnoha zdravotním problémům.

Ivo Pešák ztvárnil například podobu Jožina z bažin ve videoklipu, který Mládkův tým proslavil i v Polsku a Rusku. Trpěl velmi těžkou formou cukrovky, museli mu dokonce amputovat prsty na noze. Poslední práce, kterou přijal, byla v TV Barrandov, kde natočil první díl nového zábavného pořadu Noha 22. Předtím na téže televizi slavil úspěch v seriálu Cyranův ostrov.

"Humor dnes zesmutněl. Byl to neuvěřitelnej bavič, na zájezdech jsme se váleli smíchy. Je mi do breku," řekl Super.cz jeho kamarád Václav Upír Krejčí. Ještě před měsícem byl s Pešákem na vystoupení v americkém Chicagu. "Už tehdy měl hrozné bolesti nohou. Trpěl těžkou cukrovkou a curkovkáři trpí na cévy. Každý máme nějaký způsob života, ale Ivo si takhle brzo odejít nezasloužil," myslí si Krejčí.

Hned po návratu z Chicaga stihl natáčení pro Barrandov. Den poté ho ale již převezli do nemocnice. "Nikdo ho tam nesměl navštěvovat. Nesnášel lítost. Naposledy mi v pátek psal, ať zruším sobotní kšeft, že to nezvládne," dodal Krejčí.

Pešák podstoupil před čtyřmi dny operaci bypasu. Osudnými se mu staly pooperační potíže.

Známý parťák Ivana Mládka byl ženatý a měl dvě děti. Dcera žije v Holandsku a syn David v Česku. Poslední rozloučení proběhne příští týden, kromě rodiny se s rozeným komikem rozloučí i řada přátel z branže. Nejblíže měl vedle Ivana Mládka k Lence Plačkové a k Milanu Pitkinovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám