Hlavní obsah
Článek

Herečka Světlana Nálepková (63) musela po měsíčním pobytu s organizací Brontosaurus předčasně ukončit svoji misi v Himalájích. Kvůli těžkým zdravotním problémům se vrátila do Čech, kde ihned navštívila nemocnici v pražském Motole.

"Bohužel nebylo možné v Himalájích zůstat, i když jsem si to moc přála. Neustále jsem měla krvácení z nosu a problémy s dechem, dostala jsem hodně těžký zánět dutin a nosohltanu. Bojovala jsem s tím měsíc. Vždycky když jsem se z toho dostala, přišel nějaký výlet a zánět byl zpátky. K tomu jsem ještě měla lehký otok mozku, jak zjistili lékaři v Praze," řekla Super.cz Nálepková.

V pražském Motole jí ihned nasadili antibiotika. K hospitalizaci nedošlo, Světlana se léčila doma. "Měla jsem hrozné bolesti hlavy. Našli mi streptokoka. Pět dní jsem jen spala. Organismus byl totálně vyčerpaný," vysvětluje.

Nálepková vyučovala v severoindickém Malém Tibetu v místní škole děti dramatickou výchovu. "Šestnáct dní jsme učili a pak jsme se vydali na výšlapy, abychom si Himaláje trošku užili. Viděli jsme nádherné věci, ale v pěti tisících metrech nad mořem už to bylo hodně náročné. Fyzicky vás to dostane na kolena," dodala Světlana, která je nyní na relaxačním pobytu v Lázních sv. Kateřiny.

"Dávám se tady dohromady, užívám si masáže a odpočívám," dodala Nálepková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám