Hlavní obsah
Článek

Herečka Tereza Kostková (47) toho má asi moc. Maminka Carmen Mayerová jí pomáhá s hlídáním syna Antonína, jehož má s manželem, režisérem Petrem Kracikem, jak to jen jde. Že by sama Tereza potěšila stárnoucí rodiče třeba dobrým obědem? To zas ne. Super.cz dokonce zastihl jejího otce, legendárného herce Petra Kostku, jak se učí vařit.

Na akci pro herce seriálu Cesty domů ho dokonce režisér Jiří Adamec vyzval k soutěži v krájení zelí! "Já se v kuchyni moc nepohybuju a pomáhat s přípravnými pracemi mám vyloženě zakázané," přiznal Petr Kostka. Fascinovaně sledoval, jak se vůbec cibule a zelí krájí. Pak si půjčil nůž a zelí a také si to zkusil. "Budu to doma zkoušet," předsevzal si Kostka. Příliš nadšeně se však netvářil. Jediným štěstím bylo, že neťal do živého a salátovou zálivku neosvěžil vlastní krví.

Kromě zmíněných dvou pánů si na staročeském menu, na jehož výrobě se v hotelu U prince museli podílet, pochutnali také Alois Švehlík, Pavel Soukup a Míluše Šplechtová. Zatímco Kostka s Adamcem krájeli zelí, Míluše Šplechtová pomohla s přípravou knedlíku a Pavel Soukup loupal jablko. To už zase takové umění nebylo.

Pak si všichni společně pochutnali na Pražské šunce s křenovou omáčkou a křepelčím vejcem, vývaru z hovězí oháňky, taženém kachním stehýnku a grilovaném prsíčku s červeným zelím a karlovarským knedlíkem. Menu završili tvarohovými knedlíky s borůvkami. Je vidět, že v seriálu Cesty domů se na rozdíl od jiných produkcí ještě krabičková abc dieta módou nestala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám