Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ještě před pár lety skupina Kabát vyprodávala koncertní sály, měla také megaúspěch s obřím koncertem v Praze na Vypichu. Jenže víkendový festival Benátská noc ukázal překvapení. Největší úspěch u diváků nezaznamenal Josef Vojtek (58) a jeho banda, ani Bryan Adams nebo Dan Landa, nýbrž skupina divočáků kolem Pavla Páska z Walda Gangu, mezi něž patří například i Robert Rosenberg nebo snoubenec Martiny Gavriely Marcus Tran. Ti měli nejpočetnější kotel publika ze všech účinkujících. A jejich řízná muzika také přihlížející nejvíc dostala do varu.

„Walda Gang měl fakt asi nejvíc lidí. Kabáti měli smůlu v tom, že hráli za průtrže mračen, a na nedělní koncert Dana Landy byli zase už všichni pěkně utahaní,“ potvrzuje ředitel festivalu Pavel Mikez.

Diváci snažení kontroverzní partičky, do níž patří i Páskův úderník přes černou práci Jakub Mohamed Alí, ocenili tím, že celou hodinu a půl pařili na písničky Walda Gangu s rukama nad hlavou. „Ty písničky jsou tak přiblblý, že si na ně musí zařádit úplně každej,“ ušklíbá se potěšeně kytarista Marcus Tran.

K úspěchu bandu jistě přispěl i fakt, že mu na začátku června vyšlo nové cédéčko Svařák. Skupinu nemohou proto rozházet ani infantilní kritiky zamindrákovaných hudebních publicistů...

Reklama

Další články

Načítám